[...] aminokwasów, co obciąża dodatkowo wątrobę i nerki. Wątroba jest narządem, gdzie odbywa się zasadniczy proces rozkładu białek pokarmowych, nerki z kolei usuwają powstałe produkty metabolizmu. Nadmiar białka może zatem wpływać bardzo niekorzystnie na funkcjonowanie tych narządów. Przy wysokim spożyciu białka zwiększa się proces filtracji w [...]
[...] jest najbardziej rozpowszechniona w regionach świata o wysokim spożyciu mleka np. w Europie północnej, Kanadzie i USA... Powinniśmy zwracać szczególna uwagę na to, jak produkty mleczne wpływają na ogólny stan zdrowia, nie wyłączając alergii, przeziębień, katarów, wyprysków skórnych, złego trawienia i nadwagi. Ponieważ znam wiele osób, które [...]
[...] kuszą nas różni producenci czy koledzy z siłowni. Ale również z powodu, zbyt dużego wyprzedzenia czasu, w podejmowaniu decyzji kiedy tak naprawdę warto sięgnąć po tego typu produkty. I co najważniejsze, posiadanie sprecyzowanych wymagań, którym mają one sprostać, które po pierwszym cyklu i tak zostaną solidnie ukrócone. Wstęp Bardzo często [...]
[...] Mam nadzieję, że nie zostanie to potraktowane jako złamanie regulaminu, ale osobiście sądzę, że nie ma powodu przepisywania tak dużej ilości notatek, tym bardziej, że produkty sam dokładnie ważę, przeliczam, przepisuję wartości z opakowań i posiadam je skatalogowane w własnej bazie produktów w której doskonale się odnajduję. No i [...]
[...] się dużą przyswajalnością oraz wydalaniem (ewentualnych) nadwyżek wraz z moczem i kałem, co nie dopuszcza do hiperwitaminozy. Ciocia dobra rada W tej grupie znajdują się produkty, które nie są bezwzględnie potrzebne przeciętnemu adeptowi sportów walki, ale które mogą okazać się bardzo pomocne: 1.)Vitargo/ Vextargo/ Carbo. Czyli w skrócie [...]
[...] jest leucyna, występująca jednak w nadmiarze w stosunku do innych aminokwasów w białku kukurydzy, pszenicy i jęczmienia. Dlatego też najwyższą wartość pokarmową posiadają produkty wytworzone z mieszanek mąki amarantusowej z mąką tradycyjnych roślin zbożowych. Przeprowadzone badania nad przydatnością amarantusa do produkcji zbożowych mieszanek [...]
[...] produktów które zwróciły moją uwage. Starałem sie być obiektywny w opinii , wzorowac sie na opiniach użytkowników. Temat głownie stworzony dla tych, którzy chcą mieć produkty dobrej jakości. Wkradły sie tutaj produkty drogie, ale skoro juz sie tutaj znalazły to sa warte tej ceny. Myśle że ktoś doceni ten temacik i że komuś pomoże w [...]
[...] istnieje słynna klinika jego imienia). Twierdził, że mleko powinno być najwyżej dodatkiem do diety. Wyjątkiem są, według niego, łatwiej przyswajalne dla człowieka kwaśne produkty mleczne (jogurty, sery) i mleko pełne, prosto od krowy karmionej trawą. Ewa Wachowicz, z zawodu technolog żywienia, kiedyś Miss Polonia, dziś producent programów [...]
[...] tłuszcz(wolne kwasy tłuszczowe). Natomiast nasz mózg będzie spalał cukier, nie musi tego robić, może z powodzeniem, nawet z lepszymi efektami(w większości przypadków) spalać produkty uboczne powstałe w metabolizmie tłuszczy, czyli ciała ketonowe. Wbrew powszechnej opinii, mózg może pracować bez dużych ilości cukru. Glukoza jest paliwem, którego [...]
[...] istnieje słynna klinika jego imienia). Twierdził, że mleko powinno być najwyżej dodatkiem do diety. Wyjątkiem są, według niego, łatwiej przyswajalne dla człowieka kwaśne produkty mleczne (jogurty, sery) i mleko pełne, prosto od krowy karmionej trawą. Ewa Wachowicz, z zawodu technolog żywienia, kiedyś Miss Polonia, dziś producent programów [...]
[...] W praktyce byłoby to raczej trudne do realizacji - z uwagi na konieczność spożycia olbrzymiej ilości pokarmu (czerwone mięso, drób, ryby, nabiał, rośliny strączkowe, produkty pełnoziarniste). Tak więc wspomaganie diety preparatami białkowymi jest metodą najbardziej skuteczną i najmniej obciążającą dla naszego układu pokarmowego Jakie [...]
[...] pozyskac ze skrobi kukurydzy woskowej ale skrobia kukurydzy woskowej to nie to samo co Vitargo! Sprzedawcy WMS przywłaszczyli sobie wyniki badań dla Vitargo, jakby obydwa produkty były tym samym źródłem węglowodanów. Więc stąd się wziął mit - wyzszosc vitargo nad innymi formami: Improved gastric emptying rate in humans of a unique glucose [...]
[...] istnieje słynna klinika jego imienia). Twierdził, że mleko powinno być najwyżej dodatkiem do diety. Wyjątkiem są, według niego, łatwiej przyswajalne dla człowieka kwaśne produkty mleczne (jogurty, sery) i mleko pełne, prosto od krowy karmionej trawą. Ewa Wachowicz, z zawodu technolog żywienia, kiedyś Miss Polonia, dziś producent programów [...]
[...] strukturom organizmu, to jednak z powodu możliwych, szkodliwych skutków ubocznych nie jest uznawany za pokarm. Kwasy , których naturalnym źródłem są owoce, warzywa oraz produkty kwaśnej fermentacji, są ilościowo mało znaczące, lecz mogą wpływać na przemiany tłuszczów i węglowodanów. 95% energii swobodnie wykorzystywanej przez organizm [...]
[...] warto uwzględniać więcej produktów takich jak: ryby, chude gatunki mięs oraz produktów mlecznych. Inne źródła białka. Warto sięgać po chude gatunki mięs, wędlin oraz serów - produkty zawierające duże ilości histydyny - aminokwasu będącego prekursorem histaminy - związku powodującego rozkurcz i wzrost przepuszczalności naczyń krwionośnych. [...]
>>>>>>>> Witam! Na poczatek: PROSZE SIE NIE WPISYWAC POKI NIE SKONCZE I NIE POWIEM zE MOZNA SIE WPISYWAC..!!!! Teraz wszystko malymi krokami a wiec: Przedewszystkim Chialbym pdoziekowac sponsorowi supli firmie ACTIVITA oraz moderatorom za wybranie mnie do testu! Produkty ACTIVITA i opis: DETOX [...]
*** TEST NIESPONSOROWANY *** (niestety ) , cel testu to jak najwięcej czystej masy mięśniowej , na zestaw taki zdecydowalem się w zwiazku z wieloma bardzo pochlebnymi opiniami na temat tego zestawu universala , co prawda nie jest to tanie ale dosc wydajne wiec może będzie ok. :D:D:D . Główny priorytet dla mnie na tym cyklu to barki i dół [...]
[...] pleśniowe, niektóre ryby (np. śledź, sardynka w oleju i pomidorach), słodycze. Należy szczególnie unikać kabaczków, piwa i serów. Ale w przeciwwadze mogą pomóc także inne produkty, które absorbują uciążliwe lotne substancje jak np.: jogurty, sałata, szpinak, czy pietruszka. Należy także pamiętać, że niektóre z tych przykrych gazów są nie [...]